Project Description
سامانه تور مجازی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در بهار سال ۱۳۹۷ توسط تیم عکاسی مورد تایید گوگل طراحی و تولید گردید.
دانشکده ادبیّات و علوم انسانى دانشگاه فردوسى مشهد با هدف تأمین نیروى انسانى متخصّص و ماهر به عنوان دومین واحد آموزش عالى در سطح شهر مشهد با راه اندازى گروه زبان و ادبیّات فارسى در سال ۱۳۳۴ هجرى شمسى تأسیس گردید.
در سال بعد رشته هاى زبان و ادبیات انگلیسى و زبان و ادبیّات فرانسه ایجاد شد. پس از گذشت یک سال دیگر رشته هاى تاریخ و جغرافیا در این دانشکده آغاز به کار نمود. رشته زبان شناسى در سال ۱۳۴۲ فعالیت خود را آغاز نمود.
در سال ۱۳۵۱ رشته زبان و ادبیّات عرب از دانشکده الهیّات به این دانشکده منتقل شد. رشته علوم اجتماعى که به عنوان رشته هاى فرعى از سال ۱۳۵۰ افتتاح شده بود از سال ۱۳۶۴ به عنوان رشته هاى مستقل به پذیرش دانشجو اقدام نمود. رشته روانشناسى از سال تحصیلى ۱۳۵۰-۱۳۴۹ تا پایان سال تحصیلى ۱۳۵۳-۱۳۵۲ در این دانشکده دایر بوده و از سال تحصیلى۱۳۵۴-۱۳۵۳ از این دانشکده جدا شده است.
دوره کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی از سال ۱۳۴۹و دوره دکتری این رشته در سال ۱۳۵۵ بطور مستقل دانشجو پذیرفت و نخستین دانش آموخته آن در سال ۱۳۶۲ از رساله خود دفاع کرد.
هم اکنون در دانشکده ادبیات و علوم انسانی ۹ گروه آموزشی در دوره روزانه و ۸ رشته تحصیلی کارشناسی در دوره شبانه فعالیت دارند. این دانشکده در حال حاضر تعداد ۱۰۳ عضو هیأت علمی (۱۱ استاد، ۳۵ دانشیار، ۵۰ استادیار و ۷ مربی)، ۵ کارشناس آموزشی، ۴۴ کادر اداری و ۱۲ نیروی خدماتی، ۱۴۵۰ دانشجوی کارشناسی، ۹۵۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۲۸۵ دانشجوی دکتری دارد.
اعضای هیأت علمی این دانشکده با برخی نهادها و سازمان های اجرایی در سطح کشور و استان همکاری دارند و در این دانشکده طرح های مشترک آموزشی-تحقیقاتی و مشاوره های در زمینه های مختلف به انجام رسیده است، همچنین این دانشکده در برگزاری سمینارها و کنگره های علمی بسیار فعال بوده و تاکنون گردهمایی، هم اندیشی و سخنرانی های علمی زیادی در دانشکده برگزار شده است.
همچنین از سال ۱۳۵۲ تاکنون هر سال چهار شماره از مجله علمی- پژوهشی زبان و ادبیات در این دانشکده منتشر می شود. این مجله به منظور ارائه جدیدترین پژوهش های انجام شده در رشته های علوم انسانی، مقالات علمی- پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی دیگر را نیز چاپ می نماید. این مجله به لحاظ قدمت و کیفیت تحقیقاتی در سطح دانشگاه های کشور از اعتبار علمی ویژه ای برخوردار است و هم اکنون با نام مجله جستارهای ادبی منتشر می شود. بجز این مجله هفت مجله علمی دیگر نیز به نا م های: مطالعات و تحقیقات تاریخی، جغرافیا و توسعه ناحیه ای، علوم اجتماعی، مجله زبان و ادبیات عربی، مجله زبانشناسی و گویش های خراسان،مطالعات زبان و ترجمه و Ferdowsi Review در این دانشکده منتشرمی گردد.
اکنون قطب علمی زبان و ادبیات فارسی با گرایش فردوسی شناسی و ادبیات خراسان، همچنین مرکز پژوهشی مطالعات اجتماعی، مرکز مطالعات آسیای میانه، مرکز پژوهش های شهری- منطقه ای شمال شرق کشور و مرکز پژوهشی مطالعات جغرافیایی روستاهای خراسان (شمالی، جنوبی و رضوی) در این دانشکده مستقر شده و بصورت تخصصی امور علمی- پژوهشی این حوزه ها را پیگیری می کنند. فضاى آموزشى و ادارى دانشکده از آغاز تا سال ۱۳۸۰ در مرکز شهر بوده و در تیرماه آن سال ساختمان جدید دانشکده ادبیات و علوم انسانی در محل پردیس دانشگاه با حضور مقام محترم وزارت و مسئولان استانی افتتاح گردید.
رشته زبانشناسی در سال 1342 فعالیت خود را آغاز نمود. در سال ۱۳۵۱ رشته زبان و ادبیات عرب از دانشکده الهیات و معارف اسلامی (معقول و منقول) به این دانشکده انتقال یافت. رشته علوم اجتماعی که به عنوان رشتهای فرعی از سال ۱۳۵۰ افتتاح شده بود از سال ۱۳۶۴ به عنوان رشتهای مستقل به پذیرش دانشجو اقدام نمود. رشته روانشناسی در سال ۱۳۴۹ تأسیس و در سال تحصیلی ۵۴-۱۳۵۳ از این دانشکده جدا شد.
در سامانه تور مجازی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد کاربر می تواند علاوه بر مشاهده نمای سه بعدی و ۳۶۰ درجه به صورت جداگانه در هر گروه با مدیر گروه و برنامه ها و اعضای هیات علمی به صورت گویا و کاملا تعاملی آشنا شود
این تور مجازی دانشگاه در سه بخش معرفی چارت مدیریتی، معرفی فضاها و گروه های آموزشی و معرفی فضاهای عمومی دانشکده طراحی گردیده است.
استودیو اسپین با سامانه های بازدید مجازی و تور مجازی تعاملی می تواند برای فضاهای آموزشی، دانشکده ها و دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی فضای ویژه را برای معرفی هر چه بهتر این مجموعه ها فراهم آورد.