۱۰ نکته کلیدی عکاسی ماکرو برای مبتدیان

خانه » ۱۰ نکته کلیدی عکاسی ماکرو برای مبتدیان

۱۰ نکته کلیدی عکاسی ماکرو برای مبتدیان

۱- لنز:

امروزه در بازار دیجیتال لنزهای خوبی برای عکاسی ماکرو وجود دارد. شما می توانید با استفاده از یک لنز نرمال به همراه یک نرم افزاری که به شما امکان می دهد بزرگنمایی میدهد عکس ماکرو تولید کنید. یا حتی می توانید یک لنز نرمال را معکوس کنید و از ترکیب تکنیک یک لنز معکوس استفاده کنید

گزینه راحت تر و انعطاف پذیرتر، مخصوصا برای مبتدیان در عکاسی ماکرو، این است که یک لنز اختصاصی ماکرو داشته باشید.

محبوب ترین مدل ها دارای فاصله کانونی بین ۹۰ تا ۱۰۵ میلی متر می باشند و دارای نسبت بزرگنمایی 1: 1 هستند. همچنین فاصله های کانونی کوتاهتر مانند 50 یا 60 میلیمتر هم وجود دارد، اما این فاصله کوتاهتر کارایی کمتری دارند به این صورت که شما باید به سوژه خود نزدیک شوید و این موضوع خطر ترساندن و از بین رفتن موقعیت عکاسی را افزایش می دهد. بزرگنمایی 1: 1 به این معنی است که هنگامی که در نزدیک ترین فوکوس ممکن قرار دارید، سوژه شما به همان اندازه ای است که در واقعیت به نظر می رسد. بنابراین اگر شما یک سنسور فول فریم با قاب 36 × 24 میلی متر داشته باشید، به این معنی است که مثلا حشره ای با طول ۳۶ میلی متر در قاب تصویر شما به صورت کامل نمایش داده می شود.

 

لنز ماکرو

 

لنز هایی با نسبت بزرگنمایی ۱:۱ توسط اکثر برندهای معتر مانند Sigma’s 105mmCanon’s 100 mmNikon’s 105mmSamyang’s 100mmTamron’s legendary 90mmSony’s 90mm , Tokina’s 100mm. تولید می شوند. این لنزها قیمتی در حدود 400 تا 1000 دلار دارند و همه آنها شارپ و با کیفیت بوده و ارزش خرید دارند.بسیاری از این لنزها دارای تثبیت کننده تصویر هستند، که در بهبود کیفیت تصاویر بسیار موثر است.نگاهی به نقد و بررسی لنزهای برند های مختلف داشته باشید و هر کدام که مورد پسند بودو انتخاب کنید.

۲- محل و آب و هوا:

موضوعات جالب توجه برای عکاسی با لنز ماکرو اجسام کوچک و حشرات هستند. گل ها و گیاهان مختلف نیز موضوع جالبی هستند و اغلب می توانند تصاویر انتزاعی و جذابی را ایجاد کنند. فضاهایی که عکاسان ماکرو اغلب در آن پرسه می زنند، مکان هایی با گل ها و گیاهان زیاد مانند باغ های گیاه شناسی است،بهترین زمان برای عکاسی ماکرو زمانی است که دمای محیط در حدود ۱۷ درجه سانتیگراد (۶۳ درجه فارنهایت) و یا گرمتر باشد، حشرات در دمای بیشتر فعال ترند. از سوی دیگر،معمولا حشرات در سرما استراحت میکنند که تحرک کمتر آنان قطعا عکس شارپ تر و بهتری را تولید خواهد کرد،. بعضی از عکاسان ماکرو معمولا در صبح های زود تابستا، زمانی که حشرات هنوز فعال نشده اند به عکاسی از آنان می پردازند.عکس ها در آب و هوای ابری به خاطر نور سافت تر معمولا بهتر از آب و هوای آفتابی است.

۳- فلاش:

اگر شما در حال عکسبرداری از سوژه های بسیار کوچک مانند حشرات هستید، عمق میدان بسیار محدود است (چند میلیمتر یا بیشتر). بنابراین، شما باید دیافراگم خود را حداقل بر روی F16 تنظیم کنید تا شانس بیشتری برای تمرکز بر روی حشرات داشته باشید.

با اندازه دیافراگم به ابن کوچکی نیاز به یک فلاش برای جبران نور دهی برای عکس های ماکرو امری ضروری محسوب می شود. علاوه بر فلاش های مخصوص ماکرو، از هر فلاش دیگری نیز می توان برای این کار استفاده کرد. در اغلب موارد حتی فلاش پاپ آپ روی دوربین های DSLR ارزان تر می توانند به خوبی کار کند.

 

 

در برخی از موقعیت های ماکرو فلاش به شدت مورد نیاز نیست. به عنوان مثال اگر شما در یک روز آفتابی با F2.8 یا F4  می توانید عمق خوبی با یک دیافراگم بزرگ بدست آورید (هنگامی که از موضوع دور می شوید، عمق میدان افزایش می یابد).

۴- دیفیوزر:

اگر از فلاش برای عکاسی ماکرو استفاده می کنید، به شدت توصیه می شوذ از یک diffusor نیز استفاده کنید.دیفیوزر یک پرده سفید و شفاف است که می توانید بین فلش و سوژه خود قرار دهید.هر چه منبع نور بزرگتر باشد، سایه ها در عکس های شما سافت تر و نرم تر می شوند. به همین دلیل است که octaboxes های بزرگ در عکاسی پرتره بسیار محبوب هستند. به همین دلیل در عکاسی ماکرو باید از دیفیوزر استفاده کرد. این باعث می شود که اندازه نور از فلاش بسیار بزرگتر باشد و بنابراین نور در عکس های شما تیز و زننده نیست و رنگ ها بهتر می شوند.

 

 

۵- سرعت شاتر:

در عکاسی ماکرو، شما خواهید دید که ارتعاشات کوچک مانند لرزش دست هنگام نگه داشتن دوربین به اندازه ای است که میتواند کا تصویر را دچار اشکال کند. این ترکیب را با تلاش برای عکاسی از یک حشره نشسه بر روی یک گیاهی که در حال تکان خوردن با وزش باد است، ترکیب کنید و یک چالش واقعی را حس کنید!!

بنابراین، سرعت شاتر بالا توصیه مخصوصا برای مبتدیان بسیار توصیه میشود. بهتر است با سرعت شاتر 1/250 یا سریعتر شروع کنید.

با این حال اگر از فلاش استفاده می کنید میتوانید حتی با سرعت شاتر کمتری مانند 1/100 ثانیه عکاسی کنید. دلیل این امر این است که فلاش نور کم عکس را تامین می کند، بنابراین حتی اگر تصادفا دوربین شما لرزیده باشد ، با جبران نور دهی و تامین نور تصویر معمولا نتیجه وضوح نسبی و خوب تصویر خواهد بود.

مزیت استفاده از سرعت شاتر آهسته این است که شما می توانید از پس زمینه سیاه و سفید که در اغلب موارد در عکس های ماکرو با فلاش گرفته شده است جلوگیری کنید. در عوض، شما می توانید برخی از رنگ را به پس زمینه عکس خود اضافه کنید.

 

 

به طور کلی و خلاصه در مبحث ماکرو سعی کنید با سرعت شاتر بالا شروع کنید و پس از مدتی تمرین سرعت خود را همراه با استفاده از فلاش به تدریج کاهش دهید.

۶- فوکوس:

اول از همه، شما باید فوکوس اتوماتیک را فراموش کنید. ذر اکثر لنزهای ماکرو فوکوس اتوماتیک به اندازه کافی سریع نیست که بتواند با بزرگنمایی 1: 1 و تکان ها و حرکات سوژه و دوربین مفید باشد. خوب است که از همان ابتدا فکر فوکوس اتوماتیک را کنار بگذارید و تمرکز خود را بر روی فوکوس دستی معطوف کنید.

مورد دوم، سه پایه را فراموش کنید. به استثنای مواردی که شما در حال عکسبرداری از چیزی کاملا ایستا، مانند یک محصول در یک استودیو هستید، سه پایه میتواند کاربردی و لازم باشد.

برای عکسبرداری از حشرات و یا گلها شما با استفاده از سه پایه فقط زمان خود را تلف کرده اید، باید بدانید که ارتعاشات کوچک گل در باد، عکس را تار می کند.لازم به ذکر است که هر حشره در طی ۱۰ ثانیه اول از از مدت زمان یک دقیقه ای تنظیم سه پایه شما از محل دور خواهد شد!

 

 

تمرین و تمرکز در عکاسی ماکرو بسیار مهم است. باید بدانید که معمولا عکس های اول خوب از کار در نمی آیند! پس نا امید نشوید و عکس های بیشتری با تمرکز بالاتر از سوژه های با تحرک کمتر در شروع کار بگیرید.

۷- فاصله کانونی:

همانطور که قبلا ذکر شد، فاصله مناسب، فاصله کانونی بسیار محدود است. شما متوجه خواهید شد که بهترین عکس های ماکرو در هنگام استفاده از این فاصله کانونی به صورت هوشمندانه به دست می آید.

سعی کنید سوژه هایی را که مسطح هستند پیدا کنید و آنها را در فوکوس قرار دهید. نمونه هایی مثل گل های کوچک، صاف و یا پروانه ها عیا سوسک هایی که پشت مسطحی دارند می توانند گزینه های مناسبی برای عکاسی ماکرو باشند

 

 

از این تکنیک می توان استفاده های خلاقانه زیادی کرد.مثلا در این تصویر با قرار دادن حشره در نقطه فوکوس و بلار کردن پشت سوژه به وسیله دیافراگم باز عکس زیبایی تولید شده است.

 

 

۸- زوابا:

یک اشتباه رایج اولیه در عکاسی ماکرو این است که به راحتی عکس را از جایی که ایستاده اید، بگیرید، در زاویه 45 درجه نسبت به حشره یا گل. این کار باعث می شود که عکس شما مانند بقیه عکس های ماکروی عادی موجود در اینترنت باشد. به عبارت دیگر: عکس شما خسته کننده خواهد بود!

 

 

سعی کنید زاویه های غیر عادی را پیدا کنید مثلا برای عکاسی از حشرات از رو به رو و کنار عکس های متفاوتی به دست خواهد آمد

۹- بزرگنمایی:

در واقع آماتور ها همیشه فکر میکنند حداکثر بزرگنمایی بیشترین زیبایی را به همراه دارد! آنها فکر میکنند هر چه حشره در قاب تصویر بزرگتر باشد، عکس چذاب تر خواهد بود. اما حقیقت این است که همیشه میتوانید چند قدم عقب بروید و بگذارید از دید دوربین حشره همان اندازه واقعی را داشته باشد، قطعا عکس هم زیبا تر خواهد بود…

 

 

۱۰- اشیاء تیز:

و در نهایت، هرگز اشیای تیز مانند چاقو یا دریل ها را در برابر لنز ماکرو گرانبها قرار ندهید. همچنین از فندک های سیگار در نزدیکی لنز و همچنین  خمیر دندان هم برای پاک کردن لنز استفاده نکنید

 

 

تهیه و تنظیم:استودیو اسپین | تهیه و طراحی تور های مجازی
کپی با ذکر منبع بلامانع می باشد.

منابع:

wikipedia

وب سایت dpreview

 

توسط |1396/10/27 22:16:23دی 27ام, 1396|عکاسی|بدون دیدگاه

درج دیدگاه