امروزه با رشد روز افزون استفاده از اینترنت و صفحات وبسایت، بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی و پیاده سازی وبسایت اهمیت ویژه ای یافته است. لذا رابط های کاربری صفحات وبسایت بسیار مورد توجه طراحان و شرکت های طراحی سایت قرار گرفته است. در این مقاله از وبسایت استودیو اسپین قصد داریم به توضیح مهم ترین نکات در طراحی UI وبسایت بپردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی UI (طراحی رابط کاربری) به فرآیند ایجاد و طراحی رابط گرافیکی نرم افزارهای کامپیوتری یا صفحات وبسایت گفته می شود. این فرآیند پس از طراحی UX آغاز شده و از طرح ها و ایده های طراحان UX در این مرحله استفاده می شود. هدف اصلی از طراحی UI، زیبایی صفحات و دسترسی آسان به بخش های مختلف وبسایت می باشد. یک UI استاندارد، استفاده از وبسایت را برای کاربران آسان و لذت بخش کرده و سبب افزایش ترافیک وبسایت خواهد شد. لذا طراحی UI یکی از مهمترین بخش های طراحی وبسایت بوده که سبب افزایش بازدید و جذب کاربران اینترنتی می شود.
5 مهارت اصلی طراح UI
1. مسلط بر مفاهیم طراحی: مهم ترین ویژگی یک طراح UI، میزان آشنایی و تسلط آن بر مفاهیم طراحی می باشد. یک طراح UI باید تمامی قواعد طراحی مانند ترکیب اشکال، رنگ شناسی و غیره را به خوبی آموخته باشد و بتواند به راحتی بر پایه این مفاهیم طراحی نماید. یک طراح علاوه بر داشتن مهارت های طراحی، باید با مفاهیم UI نیز آشنا باشد. لذا طراحی در این زمینه نیازمند به یادگیری برخی اصول مانند انواع گرید بندی های سایت، طراحی کلیدهای مختلف و غیره دارد.
2. توانایی طراحی در قالب های متفاوت: یکی از مهم ترین ویژگی های یک طراح UI آشنایی کامل و تسلط بر اندازه های متفاوت می باشد. در سال 2018، 65 درصد از ترافیک اینترنت از طریق گوشی های همراه در سراسر جهان تولید شده است. پس از طراحی قالب های وبسایت در سایز کامپیوتر، طراح می بایست این قالب را در اندازه های گوشی همراه و تبلت ها طراحی نماید.
3. آشنایی جزئی با کدنویسی: یک طراح UI باید با برخی از مباحث کدنویسی آشنا باشد تا بتواند بهترین و ساده ترین طرح ها را از لحاظ اجرایی، طراحی نماید. طراح UI باید به صورت جزئی با زبان های Front-end مانند html، Css، JavaScript، Jquery و غیره آشنایی داشته باشد.
4. توانایی کار گروهی: به صورت ایده آل، پیاده سازی یک وبسایت از ابتدا تا انتها نیازمند 4 دسته مهارت می باشد: تحلیل گر UX، طراح UI، کدنویس Front-end، کدنویس Back-end. هر کدام از این 4 دسته مهارت، توسط یک گروه یا یک شخص اجرا می شود. لذا توانایی کار گروهی یکی از مهم ترین نیازهای یک طراح UI می باشد.
5. مشتاق به یادگیری تکنولوژی ها و متدهای طراحی جدید: دنیای وب همه روزه دستخوش تغییرات و تحولات فراوانی می شود. تکنولوژی ها و روش های جدید طراحی وبسایت نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. طرح ها و متدهای جدید طراحی توسط طراحان و کمپانی های بزرگ ایجاد و تولید می شوند. طراح UI باید از آخرین احولات در این زمینه آگاه باشد و بتواند با هرکدام از متدهای موجود، بنا به نیاز مشتری UI مورد نظر را طراحی نماید.
به طور کلی ظاهر گرافیکی وبسایت را می توان به چند صورت زیر طراحی کرد:
۱. طراحی وبسایت با استفاده از تصویرسازی: استفاده از متد تصویرسازی یکی از جدیدترین و نوین ترین روش های نمایش اطلاعات می باشد. از این روش می توان برای طراحی و پیاده سازی ظاهر گرافیکی وبسایت استفاده نمود.
2. طراحی مینیمال وب سایت: هدف از طراحی وبسایت های مینیمال این است که کلیت و ماهیت یک وبسایت را با نمایش حداقل ها و حذف بخش ها و مفاهیم غیر ضروری پیاده سازی نماید. وبسایت های مینیمال به دلیل استفاده جزئی تر از المان ها، غالبا کدنویسی و نگهداری ساده تری دارند. (البته این مورد در همه وبسایت های مینیمال صدق نمیکند!) جهت طراحی و پیاده سازی اینگونه وبسایت ها از طرح های ساده تر و خلاقانه تر استفاده شده و طرح کلی وبسایت به وسیله حذف بسیاری از اجزای آن، به ماهیت و هدف اصلی وبسایت نزدیک تر می شود.
3. طراحی وبسایت با استفاده از تایپوگرافی: قطعا اولین تاثیری که وبسایتی بر روی شما می گذارد مهمترین و ماندگارترین اثر را بر ذهن شما خواهد داشت. تایپوگرافی اثر بسیار زیادی بر بیننده خواهد داشت. یک تایپوگرافی استاندارد تاثیر فراوانی بر ذهن بیننده دارد به طوری که بیننده می تواند حتی قبل از خواندن متن ماهیت وبسایت را حدس بزند. استفاده از این متد کار بسیار مشکل و حساسی می باشد زیرا اگر به صورت حرفه ای و استاندارد از آن استفاده نشود می تواند سبب سردرگمی کاربر شود.
4. طراحی وبسایت تک صفحه ای: استفاده از متد تک صفحه ای روشی بسیار کارآمد می باشد که طرفداران فراوانی دارد. اگرچه این روش نیز مانند سایر روش های طراحی وبسایت، مزایا و معایب خود را داشته ولی استفاده از این روش در کوتاهترین زمان ممکن ماهیت اصلی وبسایت را به کاربر نمایش داد. وبسایت های تک صفحه ای برای هرگونه اهدافی مناسب نمی باشد. تحلیل گر UX پس از بررسی ماهیت وبسایت، قابلیت پیاده سازی تک صفحه ای را مورد بررسی قرار می دهد. این قابلیت می تواند در وبسایت هایی پیاده شود که اهداف وبسایت را بتوان در یک صفحه به کاربر نمایش داد.
5. طراحی وبسایت فلت: این روش شبیه به روش مینیمال می باشد. مشخصه های این روش استفاده از لبه های تیز، تصاویر و المان های دو بعدی (فلت)، رنگ های شفاف می باشد. مایکروسافت جز اولین شرکت هایی بود که این گونه طراحی را در محصولات خود مورد استفاده قرار داد. برای مثال آیکون “ماشین حساب” در بسیاری از پلتفرم های سایر کمپانی ها به صورت کاملا واقعی طراحی می شود، اما در روش فلت، طراحی آن به صورت تصویرسازی و بهره گیری از رنگ های ساده تر انجام می شود.
6. طراحی وبسایت دو رنگی: شاید استفاده از دو رنگ در کلیه صفحات وبسایت غیرممکن به نظر برسد و حتی با ایده این روش موافقت چندانی صورت نگیرد، اما در صورتی که طراح توانایی فراوانی در ترکیب و چیدمان اشکال داشته باشد طرح نهایی وبسایت می تواند بسیار الهام بخش بوده و تمرکز کاربر را بر روی تایپوگرافی یا عکس ها جلب نماید. لذا استفاده از این روش توجه کاربر را بیشتر به سمت محتوا و هدف اصلی وبسایت خواهد برد.
7. استفاده از عنصر شفافیت (Transparency) در طراحی وبسایت: استفاده از شفافیت کاربرد فراوانی در قرار دادن متن بر روی تصویر دارد. این روش می تواند بخشی از تصویر که زیر متن قرار گرفته است را حفظ کند. استفاده از این روش در طراحی وبسایت محبوبیت فراوانی یافته به طوری که امروزه حجم فراوانی از وبسایت ها براساس این روش نوشته شده یا از آن در بخش هایی از وبسایت خود استفاده می نمایند.
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه
آکوستیک
سلام عالی بود
آکوستیک استودیو
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟
واردات